Dříve, než se rozešli na vánoční prázdninový pobyt, utkali se někteří z našich žáků v poněkud netradiční soutěži. Proběhl totiž 2. ročník klání ve výrobě vánočního cukroví, tentokrát O nejlepší linecké kolečko. 19. prosince 2019 přineslo čtrnáct soutěžících své výrobky do učebny španělštiny, která se tak na chvíli změnila v „cukrářský krámek“.
Soutěžní vzorky pečiva posuzovala pětičlenná porota. Hodnotila vzhled cukroví – v letošní teplé zimě působilo hezky přiměřené „zasněžení“ lineckého moučkovým cukrem. Dále se zaměřila na vůni – vanilkové aroma se musí harmonicky snoubit s lehkou ovocnou vůní pojivé marmelády. Na řadu pak přišlo posouzení struktury a chuti vánočního pečiva – důležitá je křehkost a rozplývavost, sladkost kontrastující s nakyslostí marmelády. Věřte, že zhodnotit spravedlivě všechna hlediska opravdu nebylo jednoduché.
Nakonec ale součet udělených bodů dovolil pojmenovat vítěze – recept na nejlepší vánoční linecké pečivo mohou zájemci získat u Matěje Kostery z 3. A. Gratulujeme!
za porotu Mgr. Magda Hrstková
Kategorie: Aktuality